Zorgcentrum Vught groenste project

Zorgcentrum Vught groenste project

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 19-09-2007

Zorgcentrum Vught is de tweede kwartaalwinnaar van het Groenste Project van Nederland. Met een totaalscore van 20 punten scoorde het project het hoogst van de zes genomineerde projecten.

Zorgcentrum Vught
In het zorgcentrum zijn 15 woningen voor autistische kinderen gevestigd en het bestaat uit drie gebouwen, alle drie verschillend van vorm. Om toch een eenheid te creëren is de gevel bekleed met hetzelfde materiaal. Elk gebouw heeft een bijzonder element: een schuine gevel met een driehoekige serre, een asymmetrisch dak met een gebogen vorm en verschil in dakhoogtes gecombineerd met een geknikte vorm.

Zorgcentrum Vught werd voor de wedstrijd aangedragen door Raab Karcher Bouwstoffen en is ontworpen door
Architecten- en ingenieursbureau Kristinsson. De realisatie was in handen van Bouwbedrijf van den Bouwhuijsen en AA-Dak.

De jury – onder voorzitterschap van dr. ir. Michiel Haas (directeur NIBE) – geeft in het juryrapport aan dat ze, naast het goede gebruik van milieuvriendelijke materialen, vooral de inpassing van het project in de omgeving zeer goed uitgevoerd vindt en beoordeelt dit met een 8,3.

Op 18 september is de prijs bestaande uit een bedrag van € 5.000, – aan media-exposure uitgereikt.

Het Groenste Project van Nederland
De competitie Het Groenste Project van Nederland is een initiatief van Lafarge Dakproducten. Centraal staat het gebruik van milieuvriendelijke en duurzame materialen.

De komende maanden worden er nog twee kwartaalwinnaars geselecteerd uit welke uiteindelijk één hoofdwinnaar wordt gekozen.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.