Statige uitstraling zorgcomplex door LEVS

Nieuws

Statige uitstraling zorgcomplex door LEVS

Door: Petra Starink | 01-05-2017

In het nieuwe stadsdeelcentrum Anklaar in Apeldoorn ontwierp LEVS architecten in opdracht voor woningcorporatie voor ouderen Habion twee woonblokken met een divers programma van levensloopbestendige woningen, bijzondere (woon)zorg en commerciële functies. Het eerste blok met 69 woningen is nu in exploitatie genomen.

Elegante gevelopbouw

De gebouwen, beide met vier lagen aan de pleinzijde en drie aan de woonstraten, hebben dezelfde elegante gevelopbouw met een lichte kleurstelling en metselwerkornamentiek. Witte betonbanden en verspringende, deels doorlopende balkons geven de lange gevels een statige uitstraling. Uitkragende gebouwhoeken, voor- en terugspringende gevels en doorkijken naar de binnenhoven verlenen de volumes een subtiele dynamiek.

Flexibiliteit

Door een bijzondere stapeling in het gebouw kan optimaal worden gevarieerd in woon- en zorgcondities waarbij flexibiliteit in gebruik centraal staat. Atlant Zorggroep gaat in het gebouw diensten aanbieden, onder andere aan dementerende bewoners. Het woon- en zorgconcept is gebaseerd op de woonvisie van Habion. Daarbij staat niet de traditionele zorgwoning centraal, maar een goede zelfstandige woning waarin desgewenst ook zorg mogelijk is.

Projectgegevens
Opdrachtgever Habion
Architect LEVS architecten
Aannemer Aan de Stegge Bouw & Werktuigbouw
Installaties Hulst Flier
Constructie Pieters Bouwtechniek
Advies Swebru

Beeld: LEVS Architecten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.