Zorghotel The Vital House

Nieuws

Zorghotel The Vital House

Door: Petra Starink | 25-03-2020

Met het ontwerp van zorghotel The Vital House heeft Studio Prototype een voorstel gemaakt voor tijdelijke zorgcentra voor de behandeling van besmettelijke ziektes die direct gerealiseerd kunnen worden.

Zorghotel The Vital House

Zorghotel The Vital House van Studio Prototype kan razendsnel worden opgebouwd uit duurzame prefab-houten onderdelen, die zijn opgeslagen in loodsen door heel Nederland. Hierdoor kunnen de centra efficiënt en verspreid over het land in elkaar worden gezet. Een van de belangrijkste kenmerken van de centra, is dat ze beschikken over voldoende intensive care plekken om zo de groeiende stroom van geïnfecteerde patiënten op te vangen. Daarnaast zijn er verschillende communication rooms waar de geïnfecteerde patiënt toch bezoek kan ontvangen.

Groene patio voor meer zuurstof

Een groene patio zorgt voor meer zuurstof en comfort in het gebouw, waardoor patiënten sneller kunnen herstellen. Een research center kan patiënten snel duidelijkheid geven over hun persoonlijk virusstatus maar ook snel de besmettingslijn in kaart brengen. De centrale ader van het gebouw is een dubbele ontsluitingsstructuur, die bestaat uit een gescheiden bezoekersgang en een artsengang, waarbij alles is ingesteld op een stabiele luchtdruk. Deze luchtdruk wordt continu gemonitord waardoor het virus geen kans heeft zich via de lucht te verspreiden. Als onderdeel van het zorgcentrum is er een bezinningsruimte ontworpen voor de nabestaanden.

Beeld: Studio Prototype

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.