Zuidvleugel onderschat in toekomstvisie

Zuidvleugel onderschat in toekomstvisie

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 08-09-2008

De Zuidvleugel, oftewel het zuidwestelijke gebied van Zuid-Holland, heeft meer potentie dan in de toekomstvisie over de Randstad tot uitdrukking komt. Dat stellen de organisaties die in het platform Zuidvleugel georganiseerd zijn, zoals de Provincie Zuid-Holland, de gemeenten Den Haag, Rotterdam en de Drechtsteden.

Het platform noemt de visie ,,een goede eerste stap voor de internationale toekomst van de Randstad”. Maar wat de partners van het platform betreft, gaat de overheid nog een stapje verder met het ontwikkelen van de Randstad.
De zuidvleugelpartners noemen als voorbeeld het versterken van de stedelijke metropoolregio Rotterdam – Den Haag, waar meer kansen zouden liggen dan in de visie beschreven.

Ook vindt het platform dat er extra investeringen nodig zijn om de economische ontwikkeling in het gebied te stimuleren. In de kabinetsvisie ontbreekt een investeringsagenda, merkt het platform op. ,,Het is cruciaal dat de overheid inventariseert welke investeringen nodig zijn om de gehele Randstad bereikbaar te houden.”

Bron: ANP

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.