Zwarte Hond maakt ontwerp voor Groot Handelshuis

Nieuws

Zwarte Hond maakt ontwerp voor Groot Handelshuis

Door: Petra Starink | 04-11-2019

Het voormalige pand van V&D in Groningen krijgt een nieuwe bestemming en wordt het Groot Handelshuis, dat een bruisende ontmoetingsplek voor ondernemers moet worden. Het ontwerp wordt gemaakt door architectenbureau De Zwarte Hond. Vastgoedontwikkelaar MWPO bekend van Merckt en The Student Hotel maakte dit nieuws bekend tijdens het innovatiefestival Let’s go in Groningen.

Moderne kantoren in Groot Handelshuis

In het gebouw kunnen straks 450 mensen werken en is er ruim 3.000 m2 voor retail beschikbaar. Er komen moderne kantoren, flexplekken en vergaderplekken. Een atrium op de 1e verdieping moet als ontmoetingsruimte fungeren en verbindt de 2 delen van het gebouw.  Een vestiging van Jumbo (inclusief Foodcafé) en een La Place op de 4de verdieping. Met de aankoop van het voormalig V&D-pand is een definitieve bestemming gevonden voor het gebouw.

MWPO is in gesprek met de gemeente Groningen en is voornemens de kelder te transformeren tot openbare fietsenkelder die vanaf de Oude Ebbingestraat als de Stalstraat bereikbaar is. Zo worden beide straten met elkaar verbonden.

Icoon van de wederopbouw

Het voormalig V&D-pand kwam ooit tot stand in de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog. Hoewel de wederopbouwarchitectuur van het pand optimistisch bedoeld was is het inmiddels flink verloederd. Het was fraai en gaf ruimte voor een nieuwe tijd maar veel bewoners hielden gemengde gevoelens bij het pand. De huidige invulling is en was handel, dat goed van pas komt bij de stad Groningen dat van oudsher een handelsstad is.

Beeld: Kaasnrijst

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.