Vaak wordt een badkamer standaard ingedeeld. De douche/badkuip en wc langs de muur die hiermee de installatietechniek volgen. Ook plaatsen veel mensen de badmeubels strak langs de wand. Maar een badkamer is ook flexibeler en modulair in te richten met voorzetwanden en douchegoten. Kijk met een verfrissende blik op de moderne badkamer in de sanitairwinkel.

Traditionele inrichting badkamer

De traditionele inrichting van de badkamer kent haar beperkingen. Er is relatief weinig bewegings -en indelingsvrijheid omdat de elementen strak langs de muur geplaatst zijn. Vanwege deze starre inrichting kan een dergelijke badkamer nauwelijks met de gebruikers ‘meegroeien’, zonder een ingrijpende verbouwing te doen. Om dit te vermijden heeft een barrièrevrije badkamer de voorkeur. Met modulaire voorwandsystemen en drainline douchegoten zijn tal van ontwerpen mogelijk.

Flexibele voorwandsystemen

Probeer eens de wastafel als scheidingselement langs een voorwand te plaatsen. Of een badkuip centraal in de ruimte. Achter de wastafel kan dan eventueel een wc of douche worden geïnstalleerd voor meer privacy. Dankzij de flexibele voorwandsystemen is een badkamer vrij indeelbaar, gericht op de ontwikkeling van de gebruiker. De voorwanden zijn modulair te gebruiken, zodat er diverse plattegronden mogelijk zijn. Douchegoten werpen geen barrière op maar vormen één ruimtelijk geheel. In feite speelt de grootte van de badkamer geen rol. Veel belangrijker is hoe optimaal iemand van de ruimte gebruik neemt in combinatie met het gewenste comfort.

Tekst: Marcel van Rijnbach
Foto: Megadumptiel.nl