Andy van den Dobbelsteen

Andy van den Dobbelsteen

Architect, Personalia
Door: Redactie ArchitectuurNL | 01-03-2010

Per 5 maart 2010 professor voor Climate Design & Technology aan de TU-Delft. Andy van den Dobbelsteen was al werkzaam als medewerker Climate Design & Sustainability aan de Faculteit Bouwkunde en is in 2009 ook tot hoogleraar Klimaatontwerp en Duurzaamheid benoemd.

Bij de leerstoel Climate Design & Sustainability is het kernbegrip ‘smart & bioclimatic design’, waarbij de lokale omstandigheden (bijv. klimaat, bodem, omgeving) optimaal worden ingezet in het ontwerp van stedenbouw en gebouwen, om daarmee tot een duurzaam gebruik van bronnen te komen. Vanuit die gedachte verricht Andy onder andere zogenoemde energiepotentiestudies, die een basis vormen voor meer op eigen kracht functionerende regionale, provinciale en stedelijke plannen.

Andy is daarnaast voorzitter van het internationale congres SASBE2009, Smart and Sustainable Built Environments, joint coördinator van de CIB Working Commission W116, voorzitter van de Advisory Committee van de Dutch Green Building Council, jurylid van de Nationale Renovatieprijs en leidt het interdisciplinaire onderzoeksproject SREX (Synergie van Regionale Planning en Exergie).

Andy is external examiner aan de Manchester Metropolitan University en betrokken bij het nationaal programma Klimaat voor Ruimte en het Rotterdam Climate Initiative. Daarnaast doet hij af en toe advieswerk onder de naam Susteen Consult.

Voorafgaand aan zijn huidige werkzaamheden promoveerde Andy in 2004 op duurzame kantoorhuisvesting, was hij hoofdredacteur van de Nieuwsbrief Duurzaam Bouwen en werkte hij als adviseur bij het NIBE en opMAAT.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.