Chris Geurts hoogleraar TU Eindhoven

Chris Geurts hoogleraar TU Eindhoven

Architect, Personalia
Door: Redactie ArchitectuurNL | 22-09-2009

Per september 2009 is dr. ir. C.P.W. (Chris) Geurts benoemd tot hoogleraar ‘Technology of the Building Envelope’ aan de faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Eindhoven. Aanleiding voor de benoeming is dat gebouwen -en dan met name de buitenkant ervan- steeds meer te maken krijgen met veranderende eisen. Het klimaat verandert, energieverliezen moeten omlaag, maar ook de wensen van de bewoners. De leerstoel wordt gefinancierd door TNO en de Stichting Promotie Onderzoek Gebouwschil.

Gevelprofessor
Gevels en daken zijn belangrijke onderdelen van het gebouw, zowel functioneel, esthetisch als financieel. Het zijn de visitekaartjes van onze gebouwde omgeving Gevel en dak vormen samen de buitenschil van het gebouw, en daarmee de scheiding van binnen- en buitenklimaat. Gevel en dak worden meer en meer als bouwkundige eenheid in ontwerp- en bouwproces erkend. Ontwikkelingen op het gebied van klimaat, energie, materiaalverbruik, duurzaamheid, comforteisen et cetera veranderen de eisen aan de te vervullen functies van de buitenschil van het bouwwerk sterk en principieel. Onderzoek naar de veranderende eisen en naar de producten en processen die antwoord kunnen geven op deze veranderingen, is vereist om vast te stellen hoe en waar deze veranderende functies het best in de buitenschil kunnen worden geïntegreerd.

Over Chris Geurts
Chris Geurts (1968) studeerde bouwkunde aan de TU Eindhoven, en promoveerde er in 1997 op fluctuerende winddrukken op gevels. Hij werkt vanaf 1997 bij TNO, eerst op het gebied van dynamica en betrouwbaarheid, en vanaf 2001 eveneens op het gebied van de ontwikkeling van nieuwe bouwsystemen. Binnen TNO is Chris verantwoordelijk voor de programmering van het TNO innovatiegebied ‘duurzaam bouwen’ ten behoeve van de strategieperiode 2011-2014.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.