Drie nieuwe partners voor EGM Architecten

Drie nieuwe partners voor EGM Architecten

Architect, Personalia
Door: Petra Starink | 12-09-2012

De architecten Willemineke Hammer, Gijs Raggers en Daniël van den Berg zijn per 1 juli 2012 toegetreden tot de partnergroep van EGM architecten. Het bureau blijft zich ontwikkelen.  Met de drie jonge partners geeft het bureau verder vorm aan continuïteit en vernieuwing.

Ir. Willemineke Hammer (1971) is sinds haar komst bij EGM in 1998 betrokken bij grote academische instellingen, algemene ziekenhuizen, woonzorgprojecten en initiatieven waar zo normaal mogelijk wonen en welzijn centraal staan. In het totale spectrum van Cure & Care zoekt Willemineke in dialoog met opdrachtgevers en (eind)gebruikers naar de juiste verbinding tussen mensen, processen en de fysieke omgeving. Enkele voorbeelden hiervan zijn, het Centrum voor Ouderen- en Ziekenhuispsychiatrie in Den Bosch, het Multifunctioneel Centrum in Spijkenisse, woonzorgcentrum Oosterheem in Oosterhout en de woningen en het dienstencentrum van Kadoeler Breek in Amsterdam.

Ir. Daniël van den Berg (1972) heeft commercieel vastgoed als belangrijkste werkgebied. Vanaf zijn eerste schetsen bij EGM in 1999 is hij betrokken bij de vormgeving en totstandkoming van (hoofd)kantoren en werkt hij onder andere voor corporaties en projectontwikkelaars. Daniël wordt vaak gevraagd voor het ontwerpen van totaalconcepten en pilot projecten, veelal in het buitenland. Daarbij richt hij zich op het vinden van duurzame, energiezuinige oplossingen. Voorbeelden hiervan zijn het Renova Research & Development gebouw in Rusland en het gerealiseerde project CO2-vrije kantoren GouweZone in Gouda, voorbeeldproject voor AgentschapNL van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Ir. Gijs Raggers (1973) werkte na zijn studie met zijn mentor Carel Weeber aan de publicatie Het Wilde Wonen bij de Architecten Cie. Na zijn verhuizing naar New York won hij Europan 5, een Europese prijsvraag voor jonge architecten. Sinds zijn komst bij EGM in 2002 werkt Gijs aan grote complexe projecten waaronder het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. Zijn heldere visie op de huisvesting van zorg in de toekomst draagt bij aan interessante ontwerpopgaven in binnen- en buitenland. Deze opgaven combineert hij met kleinschaliger projecten, zoals de Ronald McDonald Huiskamer in Utrecht en prijsvragen. Verder treedt hij op als spreker bij congressen en discussies. In 2009 won hij de eerste prijs voor zijn inzending voor Building voor Bouwkunde.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.