Ellen van der Wal partner Mecanoo architecten

Ellen van der Wal partner Mecanoo architecten

Architect, Personalia
Door: Redactie ArchitectuurNL | 02-02-2009

Architect Ellen van der Wal is benoemd tot partner van Mecanoo architecten. Daarmee is ze de vierde partner van het bureau. Technisch directeur Aart Fransen en architect Francesco Veenstra werden partner in 2007. Ellen van der Wal (1972) trad in 1998 in dienst bij Mecanoo. In datzelfde jaar studeerde zij cum laude af aan de Technische Universiteit Delft. Ellen studeerde tevens architectuur aan de Universitat Polytecnica de Catalunya in Barcelona.

Francine Houben, architect/directeur: “Ellen van der Wal is nu de vierde partner van Mecanoo. Als projectarchitect is zij betrokken bij ondermeer universiteitsgebouwen, conferentiecentra, parken en campussen, waaronder het Mekelpark van de TU Delft. Binnen het bureau zal ze ons Innovatie en Research Team gaan leiden.”

Mecanoo architecten in Delft is opgericht in 1984. Het bureau heeft een multidisciplinaire, professionele staf van ruim negentig mensen, met ondermeer architecten, interieurontwerpers, stedenbouwkundigen, landschapsontwerpers en een uitgebreide technische staf. Het bureau wordt geleid door Francine Houben. Het oeuvre van Mecanoo is breed, waaronder bibliotheken, theaters, stedenbouwkundige plannen, woonwijken, villa’s, hoogbouw, universiteiten, kantoorgebouwen en zelfs een kapel.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.