Fokko van der Veen in directie AEQUO

Fokko van der Veen in directie AEQUO

Architect, Personalia
Door: Redactie ArchitectuurNL | 26-11-2008

Met ingang van 17 november 2008 treedt architect Fokko van der Veen toe tot de directie van architectenbureau Aequo. Dit (inter)nationaal opererende architectenbureau van oprichter Aat Vos is bekend van enkele onderscheidende en bekroonde plannen. Zo verkreeg Aequo in 2007 met het door haar ontworpen Schuurhuis te Eelde de Drentse Architectuurprijs en behaalde ze onlangs een nominatie voor de internationale LEAF Award dankzij de samen met Dok Architecten ontworpen Mediatheek Delft.

Fokko van der Veen, voorheen meer dan 20 jaar actief als zelfstandig architect te Haren, wordt directeur en partner bij Aequo. Naast zijn werkzaamheden als architect heeft hij ruime ervaring opgedaan als docent bij de Academie van Bouwkunst in Groningen en was hij in dezelfde stad voorzitter van de BNA Kring.

Van der Veen realiseerde onder meer projecten voor de NAM, diverse woningbouwverenigingen en vele woonhuizen in particulier opdrachtgeverschap. Als managing partner bij Aequo is hij verantwoordelijk voor de architectonische en bouwkundige kwaliteit, projectplanning, HR/PZ en interne organisatie. Hij blijft daarnaast actief als projectarchitect en zal samen met Aat Vos het gezicht van Aequo vormen. Voor laatstgenoemde ligt het accent op de externe bureauactiviteiten.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.