Gabriël Verheggen nieuwe directeur ABC Architectuurcentrum

Gabriël Verheggen nieuwe directeur ABC Architectuurcentrum

Architect, Personalia
Door: Redactie ArchitectuurNL | 06-10-2008

Gabriël Verheggen wordt de nieuwe directeur van het ABC Architectuurcentrum Haarlem. Het bestuur heeft hem met ingang van 15 november 2008 benoemd in die functie. Hij is de opvolger van Ellen Siebert, die het centrum per 1 november verlaat.

Gabriël Verheggen (44) is architectuurhistoricus en momenteel als regiocoördinator werkzaam bij de Bond van Nederlandse Architecten (BNA). In de wereld van de lokale architectuurcentra is hij geen onbekende.

Netwerk
Na zijn studie was hij vanaf 1991 zes jaar op freelance basis redacteur en tentoonstellingssamensteller bij het Architectuur Centrum Amsterdam (ARCAM). Vanaf 2001 was hij vier jaar lang met veel succes coördinator van het Centrum voor Architectuur en Stedebouw Tilburg (CAST). In de periode daartussen was hij werkzaam bij Verstegen & Stigter, een bureau dat bijzondere culturele projecten organiseert, en bij het bureau Dam & Partners Architecten.

In 2005 trad Verheggen in dienst bij de BNA als coördinator voor de regio Noordwest / Centrum, welk gebied de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland beslaat. In die functie heeft hij een uitgebreid netwerk opgebouwd van onder meer architecten en opdrachtgevers in Haarlem en omgeving, alsmede van lokale architectuurcentra zoals het Haarlemse ABC en het Podium voor Architectuur Haarlemmermeer in Nieuw-Vennep.

Bij het ABC was hij dit jaar al eerder ingeschakeld bij projecten. Zo was hij gespreksleider bij discussies over onder meer het Haarlemse Reinaldapark en het bedrijventerrein Waarderpolder.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.