ipv Delft trekt lichtarchitect aan

ipv Delft trekt lichtarchitect aan

Architect, Personalia
Door: Redactie ArchitectuurNL | 15-12-2008

Lichtarchitect ir Rob Kruizinga zal vanaf januari 2009 het team van ontwerpbureau ipv Delft versterken. Het bureau richt zich voortaan naast het ontwerpen van verlichtingsproducten ook op lichtvisies en -plannen, simulaties, lichtberekeningen en objectverlichting.

Kruizinga: “Lichtarchitectuur houdt rekening met nacht- en dagsituatie, gewenste uitstraling, de dynamiek van de openbare ruimte en de relatie met de omgeving.” Met deze totaalaanpak staan Kruizinga en zijn nieuwe collega’s niet alleen projectontwikkelaars en gemeenten bij, maar ook stedenbouwkundigen en architecten.

Ontwerpbureau ipv Delft is behalve specialist in openbare verlichting ook expert in het ontwerpen van straatmeubilair en bruggen. De combinatie van productontwerp en lichtarchitectuur betekent een grote aanvulling in de dienstverlening van het bureau. De Delftse ontwerpers kunnen voortaan de totale inrichting van de openbare ruimte op zich nemen en zo zorgen voor een ideale samenhang tussen uitstraling en functionaliteit.

Kruizinga werkte tot voor kort als senior lichtarchitect en teamleider bij Dynamicom Lichtarchitectuur. Hier was hij onder andere verantwoordelijk voor het verlichten van de Nederlandse ambassade in Berlijn en het centraal station in Amsterdam. Hij studeerde industrieel ontwerpen aan de TU Delft.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.