Maarten Hajer, directeur Planbureau voor de Leefomgeving

Maarten Hajer, directeur Planbureau voor de Leefomgeving

Architect, Personalia
Door: Redactie ArchitectuurNL | 28-08-2008

De ministerraad heeft besloten de heer prof. dr. Maarten Hajer voor te dragen als directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving van VROM. De voordracht wordt gedaan door minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in overeenstemming met minister Cramer van VROM. De benoeming gaat in op 1 oktober 2008.

Ontstaan Planbureau voor de Leefomgeving
Het Planbureau voor de Leefomgeving is ontstaan door een samenvoeging van het Ruimtelijk Planbureau (RPB) en het Milieu- en Natuurplanbureau (MNP). De heer Hajer volgt mevrouw drs. Dineke Mulock Houwer op, die sinds de fusie als interim-directeur leiding gaf aan het nieuwe planbureau. De benoeming van de heer Hajer is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.

Curriculum vitae
De heer Hajer (1962) is sinds 1998 hoogleraar Bestuur en beleid aan de afdeling Politicologie van de Universiteit van Amsterdam. Daarvoor was hij onder meer werkzaam aan de universiteiten van Leiden en München en als senior onderzoeker bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) in Den Haag. Hij heeft zich de laatste jaren vooral beziggehouden met projecten op het gebied van stedelijk bestuur en stedelijke conflicten, ruimtelijke ordening, technologische ontwikkeling en milieu- en natuurbeleid in een nationale en internationale context. De heer Hajer studeerde politicologie en planologie aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde als politicoloog aan de universiteit van Oxford.

Bron: VROM

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.