Marieke Kuipers benoemd op speciale leerstoel

Marieke Kuipers benoemd op speciale leerstoel

Architect, Personalia
Door: Redactie ArchitectuurNL | 03-09-2008

Per 1 september 2008 is prof. dr. Marieke Kuipers (1951) bij de TU Delft, faculteit Bouwkunde, afdeling ®MIT benoemd tot (deeltijd) hoogleraar op de nieuwe leerstoel ‘Cultureel Erfgoed in het bijzonder van de architectuur van de twintigste eeuw’.

Zij wordt hier de vierde hoogleraar, naast Jo Coenen, Rob van Hees en Paul Meurs. Kuipers werkt sinds 1977 bij de Rijksdienst voor de Monumentenzorg te Zeist, nu Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten (RACM). Haar specialisme is de waardestelling van de ‘jongere bouwkunst’ die vanaf omstreeks 1850 tot stand is gekomen in samenhang met de industrialisatie.

Sinds 2000 tot heden is zij bijzonder hoogleraar Cultureel Erfgoed aan de Faculteit der Cultuur- en Maatschappijwetenschappen van de Universiteit Maastricht. Tevens is zij vicevoorzitter van de International Specialist Committee on Registers van Docomomo (de wereldwijde organisatie die zich inzet voor het erfgoed van de Moderne Beweging) en adviseur voor het twintigste-eeuws erfgoed bij ICOMOS (International Council on Monuments and Sites) en de Raad van Europa.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.