Onno Greiner overleden

Onno Greiner overleden

Architect, Personalia
Door: Redactie ArchitectuurNL | 28-01-2010

Onno Greiner is afgelopen dinsdag 26 januari op 85-jarige leeftijd overleden. Greiner maakte ontwerpen voor woningen, kantoren en gebouwen voor de gezondheidszorg maar verwierf vooral bekendheid om zijn ontwerpen voor theaters.

Greiner maakte ontwerpen van binnen naar buiten. Dit vergde veel overleg met opdrachtgevers en gebruikers waarna hij zocht naar de beste oplossing voor het programma. Ondanks de vele gebouwen die hij maakte zijn het toch vooral de theaters waarop hij in de loop van carriere een eigen visie ontwikkelde. Voorbeelden hiervan zijn De Tamboer in Hoogeveen, de Leidse Schouwburg en de Nieuwe Flint in Amsterfoort. In deze theaters paste Greiner zijn ‘eivormige’ theaterzaal toe, waaraan hij de voorkeur gaf boven de vaak gevraagde opzet waarbij de nadruk ligt op goede zichtlijnen, veel beenruimte en comfortabele stoelen.

Begin deze eeuw ontwierp hij in samenwerking met zijn compagnons Martien van Goor en Eric Huijten het theater De Spiegel in Zwolle en de restauratie en renovatie van het Carré in Amsterdam.

Bron: de Volkskrant

Theater Onno Greiner

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.