Van Aken naar Aken

Van Aken naar Aken

Architect, Personalia
Door: Petra Starink | 09-10-2012

Architectenbureau van aken architecten (VAA) opent een nieuw kantoor in de Duitse stad Aken. Het is de eerste internationale vestiging van het bureau uit Eindhoven en onderstreept de wereldwijde groeiambitie van het bedrijf.

Met het kantoor in Aken en de inschrijving in de Duitse ‘Architektenkammer’ investeert VAA verder in internationale groei. Het kantoor uit Eindhoven is al langer actief in het buitenland en ziet de afgelopen jaren de vraag naar internationale projecten toenemen. Niet alleen in opkomende economieën als China, India en Saoedi-Arabië, maar ook dichter bij huis in België en Duitsland. Zo is het bureau momenteel betrokken bij projecten in Saarburg, Leipzig en Aken.

Ron de Goeij, directievoorzitter van VAA, noemt de vestiging in Aken een logische stap om op internationaal niveau meer voet aan de grond te krijgen. “Wij merken dat juist in deze tijd de meeste kansen in het buitenland liggen.
De nieuwe vestiging staat in lijn met de groei die VAA doormaakt. VAA behoort tot de tien grotere architectenbureaus in Nederland en is al jarenlang een stabiel en winstgevend bedrijf. In 2011 bedroeg de netto omzet € 7,5 miljoen. Ondanks de crisis is de orderportefeuille dit jaar ten opzichte van 2011 toegenomen met 20 procent, met name door de buitenlandse activiteiten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.