Abe Bonnema Prijs 2014

Abe Bonnema Prijs 2014

Prijsvragen
Door: Petra Starink | 01-04-2014

Je kunt nu inzenden voor de Abe Bonnema Prijs voor jonge architecten 2014! Deelname is voor architecten onder de 40 jaar. Het doel van de Abe Bonnema Prijs is het vestigen van aandacht op jonge talentvolle architecten, die een bijdrage leveren aan vernieuwing van de architectuur. Via de prijs wordt het gedachtegoed van de Friese architect Ir. Abe Bonnema (1926-2001) in ere gehouden.

De prijs is bedoeld voor de jonge architect die een gebouw in de afgelopen twee jaar in Nederland heeft opgeleverd en dat naar oordeel van een onafhankelijke, deskundige jury een prestatie is van uitzonderlijke architectuur. De winnaar krijgt een geldbedrag van 10.000 euro.

Extra prijs

Het  bestuur van de ir. Abe Bonnema Stichting heeft besloten om een extra prijs in te stellen: de Abe Bonnema Aanmoedigingsprijs 2014. Bij deze (vrije) categorie kan een niet-gerealiseerd ontwerp, een uitgewerkt innovatief idee of een briljante uitvinding worden ingezonden. Voor de winnaar is ook een geldbedrag van 10.000 euro beschikbaar.

In oneven jaren wordt de Abe Bonnema Architectuurprijs uitgereikt en in de even jaren de Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten. De Abe Bonnema Architectuurprijs 2013 werd gewonnen door de architecten Cruz y Ortiz met Het Nieuwe Rijksmuseum.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.