AM NAi prijs 2012

AM NAi prijs 2012

Prijsvragen
Door: Petra Starink | 25-09-2012

Het NAi en de gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM roepen jonge architecten op hun projecten in te zenden voor de AM NAi prijs. Deze tweejaarlijkse prijs gaat naar een architect onder de 40 jaar die in 2010 of 2011 het beste ontwerp realiseerde.

De AM NAi prijs is ingesteld om jong talent aan te moedigen, de zichtbaarheid van jonge architecten te vergroten en daarmee hun kansen te verruimen om bijzondere projecten te realiseren. Daarnaast is de prijs een belangrijk middel om de laatste ontwikkelingen in de hedendaagse architectuur op de voet te volgen en te documenteren.

Het NAi en AM nodigen alle architecten tot en met 40 jaar uit om projecten die zijn opgeleverd in 2010 en 2011 in te zenden. Een deskundige jury buigt zich over het werk van de jongste generatie architecten en selecteert hieruit de vijf beste projecten. Uit deze projecten kiest de jury de winnaar. De genomineerden worden in het najaar bekend gemaakt. De prijsuitreiking vindt medio december 2012 plaats in het NAi. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst wordt het werk van zowel de winnaar als de genomineerden aangekondigd en gepresenteerd. Alle genomineerden ontvangen een bedrag van €1.000,- en de winnaar ontvangt €10.000,-. Bovendien worden de projecten onder de aandacht gebracht door diverse media.

Projecten dienen opgeleverd te zijn tussen 1 januari 2010 en 31 december 2011. Het kan nieuwbouw, een (interieur)verbouwing, restauratie of tijdelijk gebouw zijn. De architect dient op 31 december 2011 40 jaar of jonger te zijn en in Nederland gevestigd te zijn. Indien het projectteam uit meerdere architecten bestaat, geldt een gemiddelde leeftijd van maximaal 40 jaar van het projectteam in het jaar van oplevering. Inzendingen dienen uiterlijk 16 november in het bezit zijn van het NAi.

Inzendingen kunnen worden gestuurd naar:
Nederlands Architectuurinstituut
o.v.v. AM NAi prijs 2012
Postbus 237
3000 AE Rotterdam

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.