Architectonische projecten studentenSTAALprijs

Prijsvragen

Architectonische projecten studentenSTAALprijs

Door: Petra Starink | 21-07-2015

Ben je als student tussen 31 juli 2014 en 1 augustus 2015 afgestudeerd en heb je een architectonisch of constructief ontwerp, productontwikkeling of onderzoek waarin staal een belangrijke rol speelt, dan kun je deelnemen aan de studentenSTAALprijs 2015. Naast architectonische en constructieve aspecten is er grote aandacht voor duurzaamheid.

De studentenSTAALprijs wordt ieder jaar georganiseerd door de vereniging Bouwen met Staal en is bedoeld voor studenten bouwkunde en civiele techniek aan de Hogescholen, Technische Universiteiten, Academies van Bouwkunst en de opleidingen Staalconstructeur van Bouwen met Staal.

Expositie

Alle inzendingen worden geëxposeerd op de Nationale Staalbouwdag, en alle genomineerden krijgen redactionele aandacht in het vaktijdschrift Bouwen met Staal. Aan de prijs worden per categorie een eerste prijs van € 500 en een tweede prijs van € 250 uitgereikt. Daarnaast zijn er twee categorie-overstijgende, productgeoriënteerde prijzen te winnen. De Van-Bentumprijs kan door de jury worden toegekend aan een intelligente toepassing van dunne staalplaat met een dikte van enkele millimeters. De ECCA-award kan door de jury worden toegekend aan een bijzondere toepassing van voorgelakt metaal. Aan beide prijzen is een geldbedrag verbonden van €350 en een oorkonde. De winnaar van de ECCA award wordt uitgenodigd om op het najaarscongres  in Brussel het winnende project te presenteren.

Bekendmaking Nationale Staalbouwdag

De prijswinnaars worden op 1 oktober bekend gemaakt tijdens de Nationale Staalbouwdag 2015 in de Kromhouthal in Amsterdam. Voor meer informatie over de categorieën, projcecten kijk op de website van Bouwen met staal. Kijk hier voor alle informatie over het inzenden van projecten.

Bijschrift foto:
The Bold Line op de Sint-Jacobsplaats in Rotterdam is het afstudeerproject van Job van den Heuvel en Ignas Kalinauskas, uitgevoerd binnen de studio Public Building van de afstudeerrichting Architectuur aan de TU Delft. Het werd beoordeeld met een 9,5 en won de Studentenstaalprijs 2013. De jonge architecten konden verrassend snel aan het werk: Van den Heuvel bij cepezed in Delft en Kalinauskas bij Barcode in Rotterdam.

Lees ook op Architectuur.nl:
The Bold Line
Mark Mes wint studentenstaalprijs

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.