Beton voor natuur

Beton voor natuur

Prijsvragen
Door: Jacqueline Knudsen | 21-05-2013

Voor de vijfde keer organiseert het Cement& BetonCentrum de ideeënprijsvraag ‘In de kiem gescoord’. Thema voor dit jaar is ‘Beton voor de natuur’. De organisatie daagt iedereen die wil bijdragen aan ‘beton voor de natuur’ uit een vernieuwend idee te presenteren voor de toepassing van beton ten behoeve van natuurbeleving, -ontwikkeling en/of -bescherming.

Het vernieuwende karakter kan betrekking hebben op zowel de toepassing (functie) als het materiaal (materiaaleigenschappen/productiemethode). Voorop staat wel dat de voorgestelde toepassing en/of producteigenschappen aantoonbaar bijdragen aan natuurbeleving, -ontwikkeling en/of -bescherming. Het beste idee wordt beloond met een voucher ter waarde van € 5.000,- voor onderzoek of advies voor verdere ontwikkeling van het idee. 

Vakkundige jury

De inzendingen worden beoordeeld door een speciaal voor deze prijsvraag samengestelde vakkundige jury onder voorzitterschap van Madeleine Maaskant, architect bij Natuurmonumenten. De overige juryleden zijn:

Gerard Vos, secretaris, Imago Bouwers

Wim Pingen, Geelen Beton

Erick de Lyon, Atelier de Lyon

Hans van Rooijen, Hogeschool Van Hall Larenstein

De deadline voor de inzending is 20 oktober 2013. De uitslag wordt bekend gemaakt tijdens een speciaal te organiseren thema-evenement op vrijdag 29 november 2013. Meer weten? Kijk op www.indekiemgescoord.nl voor o.m. het wedstrijdreglement.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.