BNA Beste Gebouw van het Jaar 2021 van start

Prijsvragen

BNA Beste Gebouw van het Jaar 2021 van start

Door: Petra Starink | 01-03-2021

De 16e editie van de architectuurprijs BNA Beste Gebouw van het Jaar is begonnen. Architecten en opdrachtgevers kunnen hun beste gebouw dat in gebruik is genomen in 2020 inzenden. De gebouwen in de categorieën Identiteit & Icoonwaarde, Leefbaarheid & Sociale Cohesie, Stimulerende Omgevingen en Particuliere Woonbeleving worden door een vakjury beoordeeld. Inzenden kan tot en met 3 april 2021. De spelregels voor het inzenden van een project zijn te vinden op de website van de BNA.

Van linksboven naar rechtsonder: Marjolein van Eig, Alexander Pechtold, Pieter Bannenberg, Tobias Verhoeven, Murtada Alkaabi en Josja van der Veer.

Vakjury Beste Gebouw van het Jaar

De verkiezing wordt geleid door een zeskoppige jury, die uit architecten en opdrachtgevers bestaat. De jury staat onder voorzitterschap van Alexander Pechtold, directeur van het CBR.
J. Pieter Bannenberg medeoprichter van NL Architects en winnaar van BNA Beste Gebouw 2020 met Forum Groningen.
Tobias Verhoeven, directeur van ontwikkelaar Synchroon.
Josja van der Veer, directeur Ruimte en Duurzaamheid bij de gemeente Amsterdam.
Murtada Alkaabi is als architect bij KCAP Architects betrokken bij gebiedstransformaties in binnen- en buitenland, van de Utrechtse Merwedekanaalzone tot Sewoon Grounds Seoul.
Marjolein van Eig, architect en eigenaar van BureauVanEig in Rotterdam.

Meerwaarde voor mens en maatschappij

Met de Beste gebouw-verkiezing wil de BNA de meerwaarde zichtbaar maken van architectuur voor mens en maatschappij. De prijs is vooral bedoeld voor opdrachtgevers en gebruikers. Forum Groningen, ontworpen door NL Architects werd in 2020 gekozen tot het BNA Beste Gebouw van het Jaar. De publieksprijs ging naar DomusDela van architectenbureau Diederendirrix en Architecten En|En.

Beeld: BNA

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.