Competitie Van een Leien Dakje

Competitie Van een Leien Dakje

Prijsvragen
Door: Petra Starink | 07-03-2017

Deze week is de competitie Van een Leien Dakje gestart. Architecten, ruimtelijke ontwerpers, zonne-energie en monumentenexperts worden uitgedaagd om met een creatieve, inspirerende en uitvoerbare zonne-energie oplossing te komen voor historische daken in Dat Bolwerck in Zutphen of de Blokhuispoort in Leeuwarden. Tot 15 september is de mogelijkheid om een ontwerp in te dienen, deelnemers maken kans op een geldprijs van €3.500.

Zonne-energie oplossingen

De competitie is gelanceerd door Alliander, BOEi, Wijnhuisfonds, Nudge, de gemeenten Zutphen en Leeuwarden. Zij zoeken zij naar innovatieve, ambitieuze en realiseerbare zonne-energie oplossingen voor monumentale panden.  De centrale vraag van de competitie luidt ‘hoe kun je het onbenutte dakoppervlak duurzaam gebruiken en tegelijkertijd het monumentale karakter van het pand behouden?’

Maatwerk voor monumenten

Monumenten vragen om maatwerk en een aanpak die de monumentale waarde van een pand in ere houdt. Pandeigenaren kunnen vaak niet de standaardmaatregelen gebruiken om monumentale gebouwen energiezuiniger te maken met zonne-energie. De zichtlocatie van monumenten, waardevolle historische dakbedekking en/of ligging binnen een beschermd stadsgezicht maken dat de standaard oplossingen vaak niet voldoen.

Tot half september 2017 kunnen ontwerpen worden ingediend.
Meer info via www.vaneenleiendakje.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.