Design challenge ‘Luxe van de toekomst’

Design challenge ‘Luxe van de toekomst’

Prijsvragen
Door: Petra Starink | 12-12-2018

Design challenge 'Luxe van de toekomst'Het Designmuseum Cube in Kerkrade organiseert een design challenge voor ‘De Luxe van de Toekomst’. De wereld staat voor ingrijpende uitdagingen: grondstofschaarste, een groeiende inkomenskloof en milieuvervuiling. Hoe zullen deze uitdagingen onze opvattingen over luxe beïnvloeden? Dat is de vraag waarover de deelnemers zich moeten buigen.

De wereld van 2040

Inzendingen moet aansluiten bij vijf scenario’s voor de wereld in 2040. Deze toekomstvisies zijn opgesteld door vijf vooraanstaande wetenschappers in de disciplines: wonen, werken, zorg, mobiliteit en voedsel.  Inzenden kan tot 7 januari in één of meerdere thema’s.

Voor wie is de design challenge?

Individuele ontwerpers, bedrijven en ontwerpteams kunnen meedoen aan ‘De luxe van de toekomst’. De enige voorwaarde is het hebben van een professionele loopbaan als ontwerper of minimaal in het afstudeerjaar zitten van een geaccrediteerde ontwerpopleiding. Bekijk hier het PDF bestand Luxe Design Challenge.

Inzending

Een inzending bestaat uit één A4-tekst en een schetsontwerp bestaande van max. 5 beelden. De 5 beste inzendingen worden beloond met een werkbudget van 2000 euro en opname in de expositie ‘LUXE? Veranderende Verlangens’ die nu in Cube te zien is. Kijk voor meer informatie op de website van cubedesignmuseum.nl 

De jury

De jury bestaat uit:  Job Meihuizen (Dutch Design Awards), curator Agata Jaworski (KABK), Tet Reuver (Design Academy Eindhoven) en Jeroen Junte (gastcurator).

Expositie

De expositie ‘Luxe Veranderende Verlangens’ is te zien tot en met 14 april 2019 in het Cube Museum in Kerkrade.
Adres: Museumplein 2, Kerkrade

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.