DOEN materiaalprijs

DOEN materiaalprijs

Prijsvragen
Door: Petra Starink | 10-04-2012

De DOEN | Materiaalprijs 2012 daagt kunstenaars en vormgevers uit om met nieuwe en duurzame materialen en technieken de ontwerpen van de toekomst te presenteren. De ontwerpen kunnen zo bijdragen aan een duurzame samenleving. Inzenden voor de prijs kan vanaf 3 april tot en met 8 juni 2012. De prijs staat open voor vormgevers, beeldend kunstenaars, modeontwerpers en architecten. Er worden twee prijzen uitgereikt: een prijs van € 15.000 voor een eindontwerp en een aanmoedigingsprijs van € 5.000 voor een idee dat nog niet is uitgevoerd. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de openingsdag van Dutch Design Week in Eindhoven op 20 oktober 2012.

Duurzame materialen

Draagvlak voor duurzaamheid en innovatie toegenomen kunstenaars en vormgevers zijn vernieuwers bij uitstek. Het doel van de DOEN | Materiaalprijs is kunstenaars en vormgevers stimuleren nieuwe duurzame materialen en innovatieve technieken te gebruiken.  Sinds de eerste editie in 2009 is het draagvlak voor duurzaam ontwerpen sterk toegenomen. Er worden steeds meer duurzame producten ontworpen en de aandacht van consumenten, organisaties en overheden voor duurzaam ontwerpen groeit.

Inzendingen te zien tijdens  Dutch Design Week

Naast het recyclen van materiaal, ontwikkelen ontwerpers en kunstenaars ook steeds vaker zelf nieuwe materialen of innovatieve technieken. De organisatie van de DOEN | Materiaalprijs ziet deze ontwikkeling terug in de inzendingen, wat volgens haar duidt op een verschuiving van de aandacht voor duurzaamheid binnen het vak van de ontwerper.

Meer informatie over de prijs is te vinden op de website www.doen-materiaalprijs.nl. Een commissie selecteert uit alle inzendingen vijftien tot achttien genomineerde ontwerpen. Deze werken worden geëxposeerd in het Van Abbemuseum tijdens Dutch Design Week, die van 20 tot en met 28 oktober plaatsvindt in Eindhoven. Voorafgaand aan de expositie kiest een vakjury de winnende inzendingen. Deze winnaars worden bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking op 20 oktober 2012 in het Van Abbemuseum in Eindhoven.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.