Drijvend cultureel paviljoen

Drijvend cultureel paviljoen

Prijsvragen
Door: Petra Starink | 11-11-2013

Gebouw F, het centrum voor architectuur, stedenbouw en landschap in Breda, en de Bond van Nederlandse Architecten (BNA) kring West-Brabant, schrijven een ideeënprijsvraag uit, waaraan iedereen in Breda mag meedoen. De opgave is om een idee voor een drijvend cultureel paviljoen te bedenken met gebruikte materialen. De bedoeling is het paviljoen op verschillende plekken in Breda kan liggen.

De opdracht

De aanleiding voor de prijsvraag is dat gebouw F en de BNA de Bredase bevolking wil betrekken bij het ontwerpen aan de leefomgeving en het publiek in contact wil brengen met de architectuur in de stad.  Door het realiseren van een drijvend cultureel paviljoen wordt er een nieuwe impuls gegeven aan Breda en aan het culturele programma in Breda. De opdracht is om een idee voor een drijvend cultureel paviljoen te bedenken met gebruikte materialen. Het paviljoen dient verplaatsbaar te zijn.

Programma van eisen

Omdat het een ideeënprijsvraag betreft, waarbij de organisatie zoveel mogelijk ruimte wil laten aan ideeënontwikkeling, worden in de eerste ronde beperkte ruimtelijke, financiële en constructieve randvoorwaarden gesteld. Het idee moet voldoen aan alle punten in het programma van eisen:
• Het is een ideeënprijsvraag; de vorm waarin het idee aangeleverd wordt, moet een tekening of een collage bevatten en eventueel een maquette.
• Het idee moet betrekking hebben op een concept voor een drijvend cultureel paviljoen en gemaakt worden van gebruikte materialen.
• het concept moet het beoogde gebruik ondersteunen.
• Het idee moet vergezeld gaan van een passende naam voor het paviljoen en een mooi motto.

Deelname aan deze prijsvraag staat open voor alle inwoners van Breda, behalve voor architecten (die ingeschreven staan bij het SBA).

Alle ingezonden ideeën  worden tentoongesteld van zondag 26 januari t/m zondag 2 februari in het Huis voor Beeldcultuur. De jury zal een shortlist van de 9 beste ideeën samenstellen.
Ook het publiek kan stemmen tijdens de tentoonstelling. Gebouw F en BNA zetten zich in om het winnende paviljoen daadwerkelijk uitgevoerd te krijgen in 2014.

De uiterste datum om je aan te melden is 9 december via cultureelpaviljoen@gebouwf.nl.
De deadline voor inzending van je idee is op 9 januari 2014!

Voor meer informatie over de prijsvraag kijk op de website van www.gebouwf.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.