Energetic City 2050

Energetic City 2050

Prijsvragen
Door: Petra Starink | 26-03-2012

De stad anno 2050: Fossiele brandstoffen en energiereuzen zijn ouderwets. Stadsbewoners zorgen zelf voor hun energie. Voor hun huis, wijk en bedrijf. Hoe ziet de stad er dan uit? Energetic City 2050 zoekt gedreven ontwerpers die een nieuw energetisch panorama voor de stad ontwerpen. Kruip in de huid van de stadsbewoner en ga op zoek naar manieren om energie anders te organiseren. Vorm een team met toekomstdenkers uit andere vakgebieden zoals technologie, sociologie, kunst, architectuur en landbouw en kom samen tot een vurig pleidooi voor energie in de stad van de toekomst: een innovatief manifest. De idealen en dromen van je team zijn daarin vertaald naar leidende principes.
Hoort jouw manifest bij de drie meest veelbelovende, dan word je uitgenodigd om het verder uit te werken naar een stadsontwerp voor de stad Arnhem. Dat doe je niet alleen. Je team wordt gecoacht door onder andere Winy Maas, Paul de Ruiter, Thomas Rau, Anke van Hal en Marjan Minnesma. De grote finale vindt plaats in oktober met de presentatie en tentoonstelling van alle stadsontwerpen. Overtuig en inspireer een professionele jury én de stadsbewoners van Arnhem!
Ben je een ontwerper onder de 40 jaar, vernieuwend en nieuwsgierig? En heb je een team van uiteenlopende experts om je heen? Schrijf dan nu je manifest en lever deze in. Hoort jouw manifest bij de drie meest veelbelovende? Dan krijg je voor je uitwerking tijdens de expeditie een vergoeding van 15.000 euro. Voor het winnende team ligt nog eens 15.000 euro klaar. Inschrijven voor Energetic City 2050 kan tot dinsdag 3 april 2012.

Voor een beschrijving van de Expeditie, het verkennen van de toekomst, de achtergrond en de inschrijving zie www.energeticcity2050.nl  

Download hier de volledige briefing en het reglement.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.