Geluidswerend ontwerp van de toekomst gezocht

Prijsvragen

Geluidswerend ontwerp van de toekomst gezocht

Door: Petra Starink | 02-12-2020

Kunstloc Brabant en Staatsbosbeheer Nationaal Park Het Groene Woud dagen professionals vanuit de kennisvelden architectonisch ontwerp, landschapsontwerp, beeldende kunst en vormgeving, social design en hernieuwbare energie uit, om in teamverband een geluidswerend ontwerp te maken waarbij energieopwekking wordt gekoppeld aan de omringende natuur en ook de verbeelding wordt aangesproken. De ontwerpopdracht geldt voor het snelweglandschap van de A67 ter hoogte van de Strabrechtse Heide.

Geluidswerend ontwerp

De opdracht is een stimulans voor het verbindend ontwerpen waarbij een combinatie wordt gemaakt tussen ruimtelijke kwaliteit, energieopwekking en natuur- en landschapsverbetering. Ontwerpteams worden met deze opdracht uitgedaagd om oplossingen te bedenken die specifiek voor het snelweglandschap van de A67 of elders in Nederland toegepast kunnen worden.  De oplossingen moeten innovatiever zijn dan een stapeling van de verschillende functies.

In teamverband aanmelden

Professionals kunnen zich in teamverband aanmelden. Elk team bestaat uit twee tot maximaal vier personen, die elkaar qua expertise aanvullen zodat het goed mogelijk is tot een uitwerking te komen van de visie. Aanmelden kan t/m 3 januari 2021. Kijk voor meer info op de website van Kunstloc Brabant.

Jury

Een onafhankelijke jury selecteert uiteindelijk vier teams om deel te nemen aan de design challenge. De criteria zijn:
1 Kwaliteit en multidisciplinaire samenstelling van het team
2 Verbeeldingskracht en onderzoekend karakter van het portfolio
3 Overtuigingskracht van de motivatie die in de visie op de opgave naar voren komt.

Landschapstriënnale 2021

De resultaten van de challenge worden gepresenteerd tijdens de Landschapstriënnale 2021 met het thema High green, innovating the landscape. De Landschapstriënnale 2021 wordt gehouden in het Van Gogh Nationaal Park, Noord-Brabant. Curator van het programma is Marco Vermeulen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.