Genomineerden No Waste Challenge

Genomineerden No Waste Challenge

Prijsvragen
Door: Petra Starink | 07-06-2021

Uit 1.409 inzendingen zijn 85 projecten in de race voor de No Waste Challenge van What Design Can Do in samenwerking met de Ikea Foundation. De wereldwijde designwedstrijd staat in het teken van radicale oplossingen voor het afvalprobleem. Op 15 juli maakt een internationale jury de 16 winnende projecten bekend.

Bouwen aan betere toekomst

De inzendingen zijn door 105 experts beoordeeld op criteria als impact, creativiteit & design, haalbaarheid en schaalbaarheid. Richard van der Laken, co-founder & creative director van What Design Can Do: ‘Velen van ons hebben zich het afgelopen jaar afgevraagd: hoe de creatieve industrie zal reageren in een tijd van ongekende crisis? Nou, ik denk dat we één antwoord hebben: creatievelingen zijn niet langer bereid te wachten op de verandering die ze willen zien. Ze zijn vastbesloten om mee te bouwen aan een betere toekomst, die niet alleen onze relatie met afval herdefinieert, maar ook onze relatie met de natuur.’

Challenge platform

De genomineerde projecten zijn online te bekijken via het Challenge platform. Op 15 juli maakt een internationale jury de 16 winnende projecten bekend. Winnaars ontvangen €10.000 aan financiering en toegang tot een samen met Impact Hub vormgegeven ontwikkelingsprogramma van 12 maanden om hun ideeën te realiseren.

Genomineerden No Waste Challenge
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.