Gouden piramide 2012

Gouden piramide 2012

Prijsvragen
Door: Petra Starink | 14-02-2012

De inschrijving voor de Gouden Piramide 2012 is geopend. Deze editie is bestemd voor opdrachtgevers van architectuurprojecten die in 2010 of 2011 zijn gerealiseerd. Inschrijven kan tot 9 maart.

De Gouden Piramide is de rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap in de architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur, infrastructuur en ruimtelijke ordening. Woonhuizen, scholen en bedrijfsgebouwen komen in aanmerking, maar ook civieltechnische projecten als bruggen, sluizen of stations. Ook restauratie, verbouw- en herbestemmingsprojecten kunnen worden ingezonden. Behalve afzonderlijke gebouwen kunnen eveneens ensembles, architectonische complexen en publieke ruimtes als pleinen en parken onderwerp zijn van een inzending.

Trofee

De prijs bestaat uit een trofee en een bedrag van 50.000 euro. De beste projecten worden beschreven en geillustreerd in een boek dat wordt uitgegeven door uitgeverij 010 en door de AVRO worden weer documentaires verzorgd over de genomineerde opdrachtgevers en hun project. De Gouden piramide is in 2011 gewonnen door Het Funen.

Voor meer infromatie: www.degoudenpiramide.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.