Green Architecture Competition

Green Architecture Competition

Prijsvragen
Door: Petra Starink | 28-12-2011

The Green Architecture Competition, een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en het NAi is weer van start gegaan. In deze internationale prijsvraag worden architecten, stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten uitgedaagd om door middel van creatieve en innovatieve ontwerpen een bijdrage te leveren aan het in stand houden en verbeteren van de biodiversiteit. de Green Architecture Competition is geopend en sluit op 29 februari.

Deelname

Aan de internationale prijsvraag kunnen architecten, stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten, alsmede Master-studenten van bovengenoemde drie disciplines deelnemen. Naastontwerpen worden de deelnemers gevraagd om met eerste implementatiestrategieën te komen. Daarmee worden deelnemers uitgedaagd om te onderzoeken hoe het in stand houden en verbeteren van de biodiversiteit door middel van hun ontwerpen ook daadwerkelijk gerealiseerd zou kunnen worden. De competitie heeft geen specifieke locatie of context, waardoor deelnemers vrij zijn om deze zelf te kiezen.

Onderverdeling

De wedstrijd kent twee categorieën:
Categorie 1: Concept & Strategie
Deze categorie is op zoek naar innovatieve ideeën op conceptueel en strategisch niveau. Hoe kan biodiversiteit invloed hebben op stedelijk beleid? Kunnen we strategieën bedenken die verbetering van biodiversiteit tot stand brengen en wat betekent dit voor onze steden?

Categorie 2: Ontwerp & Ontwikkeling
De tweede categorie zoekt naar aansprekende ontwerpen en ideeën waarin processen of levenscycli de biodiversiteit verbeteren. Hoe ziet een gebouw eruit dat de biodiversiteit bevordert? Zijn we in staat bouwprocessen of materialen te ontwikkelen waarmee we zowel ons leefmilieu als ons straatbeeld veranderen?

Verloop en prijzengeld

Voor de eerste fase van de competitie kunnen deelnemers hun bijdrage op 28 en 29 februari 2012 inleveren. Een onafhankelijke jury zal maximaal 10 inzendingen selecteren die tot de tweede fase worden toegelaten, zij ontvangen elk een bedrag van €1.500,- om hun voorstel verder uit te werken. In juli 2012 selecteert de jury de 3 prijswinnaars in twee categorieën, die gezamenlijk het prijzengeld van € 35.000,- verdelen.

Kijk voor meer informatie op: www.greenarchitecturecompetition.com

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.