Green Awards

Green Awards

Prijsvragen
Door: Petra Starink | 12-07-2011

Het vakblad Warmtepompen nodigt architecten uit zich aan te melden voor de Green Awards. De prijs is bestemd voor de architect met het meest duurzame ontwerp.

De uitdaging

Maak een (al dan niet geheel uitgevoerd) ontwerp van een gebouw waarbij het berekende EPC lager is dan 0,4. Bij voorkeur heeft het gebouw een warmtepomp. De spelregels zijn simpel: deelnemers mogen maximaal 1 gebouw ‘inzenden’. Ze moeten van het gebouw de (project)architect of een van de (project)architecten zijn. Onder gebouw worden ook andere gerealiseerde bouwwerken dan woningen en utiliteit verstaan, zoals bruggen. Het ingezonden project mag elke fase van de bouwcyclus zijn: haalbaarheidsstudie, ontwerpstudie, voorlopig ontwerp, definitef ontwerp, gebouwd. Projecten kunnen maar één keer ingezonden worden. Bij de inzending moet een tabel zijn met de rekensom hoe de EPC is behaald.

Uitreiking

Tijdens een special Green Awards-dag in de Leidse nieuwbouwwijk Nieuw Leyden worden medio november de prijzen uitgereikt. Naast de winnende architecten zullen daar ook leveranciers, woningbouwcorporaties, projectontwikkelaars en potentiële opdrachtgevers aanwezig zijn.

Prijzen

De eerste prijs is het coververhaal in het Vakblad Warmtepompen.  De tweede prijs is een vermelding in het Vakblad Warmtepompen. De derde prijs is een vermelding op de website van het Vakblad Warmtepompen.

In het kort:

– korte omschrijving van het project (300 woorden)
– welke partijen zijn betrokken
– een (schatting van) de EPC
– welke duurzame aspecten zijn meegenomen
– motivatie: waarom vinden jullie dat jullie inzending de titel verdient?

 

Inzenddatum is  1 september, per mail naar [email protected]

 

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.