Hedy d’Ancona prijs 2014

Hedy d’Ancona prijs 2014

Prijsvragen
Door: Petra Starink | 25-06-2013

Na twee edities in 2010 en 2012  organiseren de initiatiefnemers van de Hedy d’Anconaprijs voor excellente zorgarchitectuur – Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en TNO – een nieuwe prijsronde. De prijs richt zich specifiek op gebouwen in de zorgsector waarbij stedenbouw, tuin- en landschapsarchitectuur, architectuur en/of interieurarchitectuur het zorgconcept ondersteunen. Om innovaties te bevorderen is deze editie open voor niet-conventionele opdrachtgevers die eigen initiatief tonen.

Inzendingen

Iedereen kan een zorgproject, dat na 1 oktober 2011 is voltooid, voordragen: opdrachtgevers, ontwerpers, initiafief-nemers, zorgprofessionals, corporaties, ontwikkelaars, zorgondernemers, gemeenten, gebruikers. Het kan gaan om nieuwbouw, herbestemming, renovatie of om een gebiedsontwikkeling van een ensemble van gebouwen. Aanmelden en inzenden kan tot 30 september 2013.

De jury

Gilian Strofer (Concern) is juryvoorzitter. De andere leden zijn: Mark Kramer (VUmc), Marien van der Meer (Sophia Revalidatie), Marlies Rohmer (Architectenbureau Marlies Rohmer), Vincent Roozen (Gemeente Rotterdam) en Janette Spiering (Vivium Zorggroep Weesp).
Half november maakt de jury drie tot maximaal vijf genomineerde projecten bekend.
In juni 2014 wordt de winnaar bekendgemaakt.

Doelstelling 2014

De Hedy d’Ancona-prijs en de eraan gekoppelde debatten en publiciteit beogen de kwaliteit van zorggebouwen in al haar facetten te verbeteren. Nu het scheiden van wonen en zorg door het huidige kabinet met kracht wordt ingezet, zijn ideeën voor innovatieve, veilige huisvesting voor mensen met (zich ontwikkelende) zorgvragen steeds meer actueel. Om innovaties te bevorderen wordt deze   editie geopend voor niet-conventionele opdrachtgevers die eigen initiatief tonen. Hedy d’Ancona,was minister van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur (1989-1994) en verantwoordelijk voor het opzetten van het succesvolle rijksarchitectuur-beleid.

Voor meer informatie kijk op www.hedydanconaprijs.nl.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.