Het nieuwe wonen in 2020

Het nieuwe wonen in 2020

Prijsvragen
Door: Petra Starink | 10-01-2013

Meedenken over het ideale wonen in de toekomst. Dit kan tot  28 februari. BV Paleiskwartier heeft het initiatief genomen voor een ideeënwedstrijd waarbij deelnemers co-architect worden van een toekomstige woonplek. De vijf meest opvallende suggesties maken kans daadwerkelijk deel uit te maken van een nieuw ontwerp in de moderne wijk Paleiskwartier in ’s Hertogenbosch.

Hoe wonen we in 2020?

Hoe zien de ideale leefomgeving en woning er over een paar jaar uit? Pakweg in 2020. Is alles hightech, is iedere parkeerplaats een oplaadplek voor je auto, wonen we in appartementen met hotelservice, passen ruimtes zich in huis flexibel aan naar de behoefte van het moment of levensfase? Hoe ziet de buurt er uit? Wonen krijgt, geïnspireerd door techniek en veranderende behoeften, een nieuwe lading. Gemak, maar vooral je thuisvoelen op een plek die met je meegroeit, worden belangrijker. Een vakjury beoordeelt alle inzendingen, de vijf winnende ideeën krijgen een plaats in de expositie Het Nieuwe Wonen in het Infocentrum Paleiskwartier in ’s Hertogenbosch en worden beloond met een IKEA cadeaupas van Euro 50. Het is de bedoeling deze ideeën uit te voeren in een toekomstig appartementengebouw in het Bossche Paleiskwartier.

Online

Door de inzendingen op het ideeënprikbord van www.woon-in2020.nl te plaatsen, kan er online gereageerd worden en ontstaan wellicht spannende co-creaties. Extra inspiratie kunnen deelnemers opdoen via verschillende linkjes die nu al op de website zijn geplaatst. Binnenkijken bij creatievelingen, omgaan met kleine ruimtes en de bijdrage die hightech straks biedt in woonplezier, bieden aanknopingspunten genoeg.

Meedenken over het Nieuwe Wonen kan tot 28 februari 2013, de bekendmaking van de winnende ideeën is op 15 maart. Op www.woon-in2020.nl zijn alle voorwaarden voor deelname terug te vinden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.