Houtprijs 2014

Houtprijs 2014

Prijsvragen
Door: Petra Starink | 27-02-2014

Architecten, ontwikkelaars en bouwkundige instellingen kunnen tot 1 mei 2014 houtrijke ontwerpen en innovaties insturen voor de Houtprijs 2014. Deze tweejaarlijke prijsvraag wordt georganiseerd door Centrum Hout. Reden hiervoor is om nieuwe technieken, toepassingen en mogelijkheden van hout in de schijnwerpers te zetten. De Houtprijs kent twee categorieën: de Houtarchitectuurprijs en de Houtinnovatie-prijs.

 

Houtarchitectuurprijs

De Houtarchitectuurprijs staat open voor bouwprojecten die de unieke eigenschappen van hout goed in beeld brengen. De vormgeving,  juiste toepassing én detaillering van hout zijn bepalend. Het project moet in Nederland gerealiseerd zijn tussen 1 maart 2012 en 1 maart 2014. De vakjury onder leiding van BNA directeur Fred Schoorl buigt zich over de inzendingen en beoordeelt niet alleen de esthetische uitstraling, maar ook de functionele kwaliteiten in ontwerp, constructie, uitvoering en detaillering. De Houtarchitectuurprijs kent vier categorieën: utiliteitsbouw, woningbouw, renovatie/restauratie en overige.

Houtinnovatieprijs

De Houtinnovatieprijs richt zich op innovatieve houttoepassingen in de bouw, zoals nieuwe technieken en  productverbeteringen. De  vakjury onder leiding van  Jos Lichtenberg beoordeelt de inzendingen in hoeverre de plannen de concurrentiepositie van hout ( producten) versterken, van recente datum zijn, bijdragen aan duurzaam bouwen én in ons land in de praktijk toepassing vinden.

Sluitingsdatum voor de wedstrijd is 1 mei 2014. De prijswinnaars worden bekend gemaakt tijdens de Nationale Houtdag op 7 oktober 2014.
Meer informatie over inschrijving zijn te vinden op www.centrumhout en www.dehoutprijs.nl

De winnaars  in 2012 waren NIOO KNAW van Claus en Kaan Architecten en de klimwand van ONL.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.