Innovatieve oplossingen voor gevelisolatie gezocht

Prijsvragen

Innovatieve oplossingen voor gevelisolatie gezocht

Door: Petra Starink | 08-01-2019

Utrechtse woningcorporaties Portaal, Mitros en Bo-ex willen tienduizenden woningen verduurzamen. Dat begint bij ‘een nieuwe jas’: een innovatie in gevelisolatie. Met de wedstrijd De Isolatie Uitdaging zoeken de corporaties innovatieve oplossingen voor gevelisolatie om wonen betaalbaar te houden. De winnaars krijgen in totaal € 70.000 aan innovatiegeld om hun oplossing verder te ontwikkelen in proefwoningen van de corporaties.

Wedstrijd De Isolatie Uitdaging

De huidige materialen en technieken voor gevelisolatie geven overlast voor bewoners en zijn niet milieuvriendelijk. Met de wedstrijd De Isolatie Uitdaging willen de 3 corporaties een doorbraak realiseren in gevelisolatie. Zij dagen de markt uit om te komen tot met innovatieve en breed toepasbare oplossingen met een hoge isolatiewaarde. Iedereen kan meedoen aan de uitdaging, architecten, aannemers, technici, installateurs, ontwikkelaars en fabrikanten. Een voorstel kan tot 3 april 2019 worden ingediend via www.isolatieuitdaging.nl

Vakkundige jury

Een vakkundige jury onder leiding van Diederik Samson beoordeeld de voorstellen. Op 25 juni is de finale en worden de winnaars gekozen.
Kijk voor meer informatie op de website van www.isolatieuitdaging.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.