Inschrijving Abe Bonnema Architectuurprijs 2017

Prijsvragen

Inschrijving Abe Bonnema Architectuurprijs 2017

Door: Petra Starink | 03-04-2017

De inschrijving voor de Abe Bonnema Architectuurprijs 2017 is geopend. De prijs is bestemd voor de architect van het beste gebouw dat in de afgelopen 2 jaar (2015/2016) in Nederland is opgeleverd.

De Abe Bonnema Prijs is een initiatief van de ir. Abe Bonnema Stichting en wordt dit jaar voor de vijfde keer uitgeschreven. Doel van de prijs is het stimuleren van de kwaliteit van de architectuur in Nederland. Via deze voorname architectuurprijs wordt het gedachtegoed van de Friese architect ir. Abe Bonnema (1926-2001) in ere gehouden. De inschrijving sluit op 30 juni 2017, de prijsuitreiking vindt op 28 november plaats in het Rijkmuseum in Amsterdam. De architect van het winnende project ontvangt 50.000 euro.

Jonge architecten

In de oneven jaren wordt de Abe Bonnema Architectuurprijs uitgereikt, in 2015 ging de prijs naar het Nationaal Militair Museum van Felix Claus Dick van Wageningen Architecten. In de even jaren wordt de Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten uitgereikt. In 2016 ontving Ard de Vries de prijs voor voor Landgoed Valkenberg in Dinkelland.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.