Inschrijving Architectuurprijs Nijmegen

Prijsvragen

Inschrijving Architectuurprijs Nijmegen

Door: Redactie ArchitectuurNL | 08-11-2021

Het Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) organiseert in opdracht van de gemeente Nijmegen voor de 8ste keer de Architectuurprijs Nijmegen. Gebouwen die tussen 1 januari 2020 en 31 december 2021 zijn ontworpen of opgeleverd kunnen meedingen naar deze prijs. Aanmelden kan tot uiterlijk 13 december 2021. De inzendingen worden aan een vakjury en het publiek voorgelegd.

Kwaliteit van architectuur in Nijmegen bevorderen

Met deze prijs wil het Architectuurcentrum de kwaliteit van de architectuur in Nijmegen bevorderen, goed opdrachtgeverschap stimuleren en de kwaliteit van de architectuur bij een breed publiek onder de aandacht brengen.

Vakjury nomineert 10 projecten

De vakjury beoordeelt de inzendingen en nomineert tien projecten. De onafhankelijke jury bestaat uit juryvoorzitter Gus Tielens, architect en medeoprichter Korth Tielens Architecten en juryleden Teake Bouma, architect en eigenaar Teake Bouma architectuur/stedenbouw en winnaar van de Architectuurprijs Nijmegen 2019, Sylvia Karres, founding partner Karres en Brands landschapsarchitecten en Johan Snel, stedenbouwkundige AM Vastgoed. De jury beoordeelt alle projecten en selecteert 10 genomineerden voor een volgende beoordelingsronde. Uit deze 10 genomineerden kiest de jury in januari de uiteindelijke winnaar.

Duurzaamheidsprijs

Alle inzendingen dingen ook mee naar de Publieksprijs en de Duurzaamheidsprijs. In januari 2022 kan het publiek haar favoriet kiezen. De jury reikt ook dit jaar weer de Duurzaamheidsprijs uit, waarbij er deze editie bijzondere aandacht uitgaat naar de bijdrage die een project levert aan een rechtvaardige en inclusieve samenleving.

Uitreiking

De Architectuurprijs Nijmegen 2021, de publieksprijs en de duurzaamheidsprijs worden op 27 januari 2022 uitgereikt tijdens een feestelijke avond in Hubert.

Twee jaar geleden werd de Architectuurprijs toegekend aan Estel Residence, ontworpen Teake Bouma architectuur/stedenbouw. De publieksprijs ging naar De Bastei, een ontwerp van Van Roosmalen van Gessel architecten. Het project CPO De Getijden van Nexit Architecten ontving de Duurzaamheidsprijs.

Foto: Estel Residence

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.