Inschrijving Benelux Trofee Thermisch Verzinken 2021

Inschrijving Benelux Trofee Thermisch Verzinken 2021

Prijsvragen
Door: Petra Starink | 19-10-2020

De inschrijving voor de BTTV Trofee 2021 is geopend. Met deze wedstrijd wil Zinkinfo Benelux een staalkaart aan toepassingen van thermisch verzinken tonen. Inschrijven kan tot 21 december 2020.

Lange levensduur en onderhoudsvriendelijk

Thermisch verzinken biedt designers én hun klanten heel wat voordelen. De lange levensduur en onderhoudsvriendelijkheid zijn belangrijke troeven van dit conserveringssysteem. Bovendien waarderen ontwerpers het mooie verouderingsproces van thermisch verzinkt staal waardoor het met de jaren die typische natuurlijke patina krijgt.

Inzendingen in 3 categorieën

Functioneel verzinken:
De keuze voor discontinu thermisch verzinken werd vrijwel uitsluitend ingegeven door de functionele kwaliteiten van de thermische zinklaag. Levensduur door optimale corrosiewering en onderhoudsvrij karakter van het thermisch verzinken gaf de doorslag.

Esthetisch verzinken:
Naast de functionele eisen waren er ook esthetische verwachtingen/eisen waaraan het thermisch verzinkte staal diende te voldoen. De architect/de opdrachtgever kozen voor de typische patina van verzinkt staal dat zich perfect verhoudt tot andere materialen en de omgeving.

Duplex
Verzinken + coaten (natlak of poeder).

Prijs circulair bouwen

Een onafhankelijke jury selecteert de genomineerden en de laureaten en kent de prijzen toe. De jury reikt naast de 3 categorieën , een prijs Circulair Bouwen uit voor een project waarin de principes van circulair bouwen zo consequent mogelijk werden toegepast.

Boek met alle ingezonden projecten

Zinkinfo Benelux geeft een boek uit waarin alle projecten die aan de Trofee hebben deelgenomen in staan. Dit boek zal op een grote oplage worden gedrukt en ruim worden verspreid onder opdrachtgevers, architecten, studiebureaus, staalbouwers en aannemers.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.