Inschrijving Haagse architectuurprijs Berlagevlag 2021

Prijsvragen

Inschrijving Haagse architectuurprijs Berlagevlag 2021

Door: Petra Starink | 16-03-2021

De Haagse architectuurprijs Berlagevlag wordt dit jaar opnieuw uitgereikt. Architecten kunnen projecten inzenden tot 15 mei 2021. De prijs wordt georganiseerd door het Haags Architectuur Café (HaAC) in samenwerking met BNA Netwerk Den Haag, en Dag van de Architectuur Den Haag. In 2017 werd de prijs ivm het 40 jarig jubileum van het Haags Architectuur Café in het leven geroepen. Nieuwbouw, transformatie, interieur. Alle projecten komen voor de prijs in aanmerking. Nieuw dit jaar is de publieksprijs, de Berlagewimpel .

Prijs voor ruimtelijk bouwwerk

De Berlagevlag gaat naar het meest gewaardeerde ruimtelijke bouwwerk in Den Haag. De architectuurprijs vestigt de aandacht op projecten, die laten zien dat architectuur kwaliteit aan de stad toevoegt. Inzenden voor de Berlagevlag kan hier

Vakjury

De onafhankelijke vakjury bestaat uit Jeroen Geurst (Geurst en Schulze Architecten), Floor Thier (Studio Leon Thier), Hans van Beek (Atelier PRO), Renske van der Stoep (ROFFAA) en Dennis Hofman (Architektenkombinatie Bos Hofman, secretaris).

wijnhavenkwartier Haagse architectuurprijs Berlagevlag
Wijnhavenkwartier

Publieksprijs Berlagewimpel

Nieuw in 2021 is de publieksprijs, de Berlagewimpel. Het publiek kan stemmen op vijf door de jury genomineerde projecten. De Berlagevlag en wimpel zijn bestemd voor het hele team van betrokken partijen en wordt uitgereikt aan de architect tijdens de prijsuitreiking in september 2021.

Wijnhavenkwartier winnaar Berlagevlag 2017

Het transformatieproject Wijnhavenkwartier won de Nieuwe Berlagevlag 2017. Geurst & Schulze architecten ontwierpen de transformatie van het casco en de woningen van het voormalig ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.