Inzenden voor Hedy d’Ancona-prijs 2016

Prijsvragen

Inzenden voor Hedy d’Ancona-prijs 2016

Door: Petra Starink | 14-07-2015

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie organiseert voor de vierde keer de Hedy d’Anconaprijs voor excellente zorgarchitectuur 2016. Na drie succesvolle edities in 2010, 2012 en 2014 kunnen er weer projecten worden voorgedragen die de kwaliteiten van zorggebouwen in al haar facetten verbeteren. De prijs richt zich specifiek op gebouwen in de zorg waarbij stedenbouw, tuin-en landschapsarchitectuur, architectuur en/of interieurarchitectuur het zorgconcept ondersteunen.

Aanmelden tot 30 september

Iedereen kan een project voordragen: opdrachtgevers, ontwerpers, zorgprofessionals, zorgondernemers, particuliere initiatiefnemers, corporaties, ontwikkelaars, gemeenten en gebruikers. Het kan gaan om nieuwbouw, herbestemming, renovatie van een gebouw of om een gebiedsontwikkeling van een ensemble van gebouwen, waarvan minimaal één gebouw is voltooid.
Aanmelden en inzenden kan hier tot 30 september 2015.

De jury

De jury bestaat uit: Reimar von Meding,voorzitter. De andere leden zijn: Pieter Duif (UMC Utrecht), Ernst van der Hoeven (EDVH studio for urban landscape), Rob Hoogma (SiZa), Machteld Huber (Institute for Positive Health) en Masi Mohammadi (HAN/TUe).

Doelstelling

De Hedy d’Ancona-prijs wil de kwaliteit van zorggebouwen in al haar facetten verbeteren. Met de decentralisatie van zorg zijn gemeenten verantwoordelijk geworden voor een groot deel van het zorgaanbod. Het is van groot belang dat hoogwaardige architectuur binnen deze veranderende zorgopgave op de agenda staat en dat (nieuwe) zorgconcepten en huisvesting elkaar versterken.

Hedy d’Ancona

Hedy d’Ancona was als minister van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur (1989-1994) verantwoordelijk voor het opzetten van het succesvolle rijksarchitectuurbeleid. Zij is ruim vijfentwintig jaar actief betrokken geweest bij het bouwen voor de zorgsector.

Winnaars 2014

In 2014 won de Veilige Veste in Leeuwarden, er was  een eervolle vermelding voor de Paswoningen Het Dorp, in Arnhem.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.