Job Dura Prijs 2012

Job Dura Prijs 2012

Prijsvragen
Door: Petra Starink | 03-07-2012

Het thema van de Job Dura Prijs 2012 is Cultuur. Daarmee is de inschrijving van de Job Dura Prijs 2012 geopend. Het Job Dura Fonds, initiatiefnemer van de prijs wil hiermee de aandacht vestigen op het belang van cultuurprojecten en gebouwen in de regio Rijnmond.

Voor deelname aan de prijs moeten projecten aan de volgende criteria voldoen:

– door middel van cultureel ondernemerschap is een nieuwe invulling gegeven aan het begrip cultuurproject of –gebouw
– het cultuurproject of –gebouw voorziet aantoonbaar in de behoefte van de veelzijdige stadsbewoners
– er is sprake is van originaliteit, veranderingsbereidheid en flexibiliteit die een overtuigende visie ondersteunen.

Projecten voor de Job Dura Prijs 2012 kunnen uiterlijk tot 1 augustus 2012 worden ingediend. Stuur een projectbeschrijving van maximaal 1000 woorden inclusief maximaal 5 lage resolutie beelden naar [email protected]. De uitreiking van de Job Dura Prijs 2012 vindt plaats op donderdag 22 november.

De jury

De jury staat onder leiding van voorzitter Frans Evers, oud-hoofddirecteur van de Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten en voormalig directeur-generaal van de Rijksgebouwendienst. De andere juryleden zijn Doro Siepel, directeur van het Zuidplein Theater, Wim van Krimpen, directeur van het Mondriaanhuis in Winterswijk en galeriehouder te Amsterdam, Cees van ‘t Veen, directeur van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en Jasper Tuytel, voormalig voorzitter van het College van Bestuur van de Hogeschool Rotterdam en winnaar van de Job Dura Prijs 2010.

De prijs

Iedere twee jaar staat de Job Dura Prijs in het teken van een actueel thema binnen de gebouwde omgeving in de regio Rijnmond. De Job Dura Prijs bestaat uit een kunstobject van Bruno Ninaber van Eyben en een geldbedrag van € 25.000,-. Dit jaar wordt wederom een aanmoedigingsprijs uitgereikt van € 7.500,-.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.