Linking Europe

Linking Europe

Prijsvragen
Door: Petra Starink | 27-03-2013

De Spaanse Mies van der Rohe Foundation en luchtvaartmaatschappij Vueling hebben de wedstrijd Linking Europe gelanceerd. Hiermee willen zij jonge talentvolle designers en architecten ondersteunen door één van hun ideeën werkelijkheid te laten worden.

Studenten aan Europese universiteiten worden opgeroepen om een design te ontwikkelen voor de romp van een Vueling A320 vliegtuig met als thema: ‘De opbouw van Europa door steden en cultuur’. De wedstrijd is in het leven geroepen ter ere van de 25ste verjaardag van de Mies van der Rohe Award: een prestigieuze prijs van de Europese Unie voor moderne architectuur in Europa.

Architectuur-, design- en engineering studenten aan meer dan 800 Europese universiteiten kunnen deelnemen aan de wedstrijd via het platform www.linkingeuropecompetition.com. Hier kunnen zij het juiste template downloaden en hun uiteindelijke ontwerp uploaden. Uiteindelijk gaan er vier studenten door naar de finale op het vliegveld van Barcelona. Hier wordt onthuld welk winnende ontwerp wordt gedrukt op de romp van een vliegtuig van Vueling dat eind 2013 door Europa zal vliegen. Daarnaast mag de winnende student deelnemen aan academische workshops aan universiteiten en academische instituten als het IAAC in Catalonië en het Instituut voor Architectuur in Berlijn.

Voor meer informatie kijk op www.linkingeuropecompetition.com.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.