Maak jouw theater

Maak jouw theater

Prijsvragen
Door: Petra Starink | 10-04-2013

Het Bosch Architectuur Initiatief (BAI) schrijft jaarlijks, in samenwerking met de gemeente ‘s-Hertogenbosch en met ondersteuning van de Bond van Nederlandse Architecten (BNA), een bijzondere ontwerpprijsvraag uit, waarvoor iedereen zich kan inschrijven. De jaarlijkse prijsvraag in kader van de Dag van de Architectuur is  nu gelanceerd. De BAI  IDEEËN prijsvraag.

Met deze prijsvraag willen we het publiek niet alleen het plezier, maar ook de problematiek van het ontwerpen laten ontdekken. We hopen hen bewust(er) te maken van de ruimtelijke kwaliteit van het leefmilieu en natuurlijk vooral die van onze stad: ‘s-Hertogenbosch.

In 2016 is het Jheronimus Bosch jaar, JB500. Met de internationale manifestatie Jheronimus Bosch 500 herdenken Nederlanders, de stad ‘s-Hertogenbosch. In 2016 zal de stad een cultureel programma aanbieden, dat samen met ‘reguliere’ evenementen als theaterfestival Boulevard moet leiden tot een bruisend cultureel jaar.

Voor de evenementen van JB500 is er in feite maar één geschikt decor: de binnenstad van ‘s -Hertogenbosch en haar directe omgeving. De Bossche binnenstad vormt hiermee in feite het hele jaar lang één groot evenemententerrein. Daarom is er de prijsvraag uitgeschreven: Maak jouw theater. De Bossche binnenstad als decor voor het ontwerp van jou tijdelijke podium.

De opgave

De prijsvraag, uitgeschreven in samenwerking met de gemeente ’s-Hertogenbosch, vraagt je om een ontwerp te maken voor een tijdelijk podium, met de Bossche binnenstad als decor. We zien dit als een unieke mogelijkheid om uitgebreid te onderzoeken welke kansen de binnenstad biedt als decor voor evenementen, en ook in een mogelijk vervolgtraject na te denken over dit soort flexibele podia op andere locaties in de stad.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.