Nationale Houtbouwprijs 2021 van start

Prijsvragen

Nationale Houtbouwprijs 2021 van start

Door: Petra Starink | 02-06-2021

Heeft u in de afgelopen twee jaar een opvallend, technisch interessant of vooruitstrevend project in houtbouw gerealiseerd, dan kunt u zich nu inschrijven voor de Nationale Houtbouwprijs 2021. De prijs is een initiatief van Het Houtblad. Inzenden kan tot 1 september 2021.

Kwaliteit van bouwen met hout stimuleren

De Nationale Houtbouwprijs heeft als doel om het bouwen met hout in Nederland te stimuleren. Er zijn awards te winnen in drie categorieën: Zakelijke Houtbouw, Particuliere Houtbouw en Seriematige Houtbouw.

Jury houtbouwprijs

Voor het beoordelen van de ingezonden projecten is een vakjury samengesteld met deskundigen uit verschillende disciplines van de bouwkolom. Het zijn: Irma Thijssen (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland), Wim de Groot (SHR, UD aan de TU Eindhoven), Boris Zeisser (architect, docent TU Delft). Eric D. de Munck (Centrum Hout) en Pablo van der Lugt (Adviseur biobased bouwen en docent aan de TU Delft). De juryvoorzitter is Jan Maurits Schouten, hoofdredacteur van Het Houtblad.

Uitreiking prijs op jaarlijkse Houtdag

Gebouwen die in de afgelopen twee jaar zijn gerealiseerd en opgeleverd zijn vóór 1 september 2021 kunnen meedoen. In het najaar mag het publiek stemmen op de genomineerden en zo de Publieksprijs bepalen. De winnaars van de Nationale Houtbouwprijs 2021 worden bekend gemaakt tijdens de jaarlijkse Houtdag van Het Houtblad in november van dit jaar .

Informatie, het wedstrijdregelement en het inschrijfformulier over de Nationale Houtbouwprijs 2021 is hier te vinden. 

Foto: Petra Starink

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.