Nieuwe Haagse Openbare ruimte Prijs (HOP)

Prijsvragen

Nieuwe Haagse Openbare ruimte Prijs (HOP)

Door: Petra Starink | 20-01-2020

Platform STAD reikt dit voorjaar de Haagse Openbare ruimte Prijs HOP uit. Tot 10 februari kunnen ontwerpers, opdrachtgevers en bewoners hun project insturen. Platform STAD onderstreept met de prijs het belang van een goede openbare ruimte. De prijs stimuleert het bewust omgaan met en inrichten van de openbare ruimte.

Een prettige en goed functionerende openbare ruimte is essentieel voor de kwaliteit van leven van de  bewoners in Den Haag. Het is belangrijk dat je je prettig voelt in de openbare ruimte.

Hoe gaat Den Haag om met de openbare ruimte?

Den Haag kent een bijzondere traditie van het steeds verbeteren van de openbare ruimte in de stad. De gemeente heeft in ‘De Kern Gezond’ en ‘De Kern Bijzonder’ zorgvuldig vastgelegd hoe de stad met de openbare ruimte omgaat. Ook de Adviescommissie Openbare Ruimte (ACOR), die alle nieuwe ontwerpen toetst, is landelijk uniek.

Goed inrichten van de openbare ruimte

Maar er zijn ook nieuwe uitdagingen voor het goed inrichten en functioneren van de openbare ruimte. De bevolking groeit. Steeds meer mensen moeten dezelfde plekken met elkaar delen.
Ontwerpers, opdrachtgevers en bewoners kunnen tot 10 februari hun project inzenden voor de Haagse Openbare ruimte Prijs.

Vakjury

De vakjury onder leiding van Annemieke Fontein, Hoofd Landschapsarchitectuur bij de gemeente Rotterdam bestaat uit
Bram Breedveld, Landschapsarchitect en medeoprichter van landschapsarchitectenbureau LANDLAB landscape architects,
Marijke Nas, Directeur Bouw Midden West bij Dura Vermeer,
Kyra Kuitert , Eigenaar van Bureau K2 en samen met Rosemarie Maas medeoprichter van Bureau KM en Shervin Nekuee, Socioloog, schrijver en programmamaker, nomineert vijf inzendingen, waarop het publiek kan stemmen. In mei worden de HOP juryprijs en de HOP publieksprijs uitgereikt.

Foto: Christian van der Kooy

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.