Nieuwe invulling silo’s Zeeburgereiland gevraagd

Prijsvragen

Nieuwe invulling silo’s Zeeburgereiland gevraagd

Door: Petra Starink | 24-10-2016

De gemeente Amsterdam heeft een prijsvraag uitgeschreven om de drie markante silo’s op Zeeburgereiland een nieuwe invulling te geven. De silo’s in de Sportheldenbuurt staan al een tijd leeg. Door hun bijzondere verschijningsvorm zijn ze een belangrijk onderdeel van de wijk.

Met de prijsvraag gaat de gemeente op zoek naar een of meerdere ondernemers met een interessant programma voor de silo’s. Dit programma moet een creatieve mix zijn van culturele, maatschappelijke, recreatieve, sportieve en/of educatieve functies, waarbij ook commerciële functies zijn toegestaan. De prijsvraag wordt eind 2016, begin 2017 uitgeschreven. Partijen kunnen een plan indienen voor een, twee of alle drie de silo’s.

Annie M.G. Schmidthuis

Al in 2008 werd er een prijsvraag gehouden om de gebouwen te voorzien van een nieuwe functie. Het winnende idee was toen een Annie M.G. Schmidthuis in één van de silo’s te vestigen, met op het dak een speeltuin. De andere silo’s moesten onderdak bieden aan een restaurant, een theater en een bioscoopzaal. Door de crisis zijn de plannen nooit uitgevoerd. Nu de bouw in de Sportheldenbuurt weer volop in gang is, is de tijd rijp om op zoek te gaan naar nieuwe invulling van de silo’s.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.