Nominaties Dirk Roosenburgprijs 2021

Prijsvragen

Nominaties Dirk Roosenburgprijs 2021

Door: Petra Starink | 25-05-2021

Acht projecten zijn genomineerd voor de Dirk Roosenburgprijs 2021. De gemeentelijke architectuurprijs wordt elke twee jaar toegekend aan een project dat in Eindhoven is opgeleverd. In 2019 ging de prijs naar gebouw Atlas op de TU/e campus, ontworpen door Team V.

De acht genomineerden projecten

Haasje Over: Ontwerp: VMX architects. Opdrachtgever: Trudo.
Strijp-R: deelproject met 80 woningen. Ontwerp: HilberinkBosch architecten. Opdrachtgever: Amvest.
Villa Fifty Fifty: Ontwerp: Studioninedots. Opdrachtgever: particulier.
Ongelijkvloerse kruising met kunstwerk de Zwerm: Ontwerp en uitvoering ongelijkvloerse kruising: Team Mobilis Van Gelder – 040. Ontwerp de Zwerm: Studio Tjep. i.s.m. bouwbedrijf Heijmans en lichtspecialist Signify Opdrachtgever: gemeente Eindhoven.
Fifth NRE: Ontwerp: de Bever Architecten. Opdrachtgever: Okko project.
DomusDela: Ontwerp: diederendirrix architectuur & stedenbouw en architecten|en|en. Ontwerp inrichtingsplan voor de openbare ruimte: Buro Lubbers. Conceptontwikkeling: Hoesbergen advies. Opdrachtgever: Coöperatie DELA. Vernieuwing multifunctioneel centrum ’t Karregat: Ontwerp: architecten|en|en en diederendirrix architectuur & stedenbouw. Opdrachtgever: gemeente Eindhoven.
Paviljoen KEVN Ontwerp: Superuse Studios i.s.m. Yingyi Luo en Erik Slijpen. Opdrachtgever: Trudo.

Dirk Roosenburgprijs

De Dirk Roosenburgprijs is de architectuurprijs van het College van B&W van de gemeente Eindhoven. Deze wordt tweejaarlijks toegekend aan een, binnen de grenzen van de gemeente Eindhoven, opgeleverd project. De organisatie is in handen van Architectuurcentrum Eindhoven. Dirk Roosenburg (1887-1962) was een architect die veel in opdracht van Philips werkte. Hij heeft een belangrijk stempel op Eindhoven gedrukt. De Lichttoren, de Admirant en het Natlab op Strijp-S zijn door hem ontworpen. De winnaar van de Dirk Roosenburgprijs wordt bekendgemaakt op de Dutch Design Week van 16 t/m 24 oktober in Eindhoven.

Foto: Villa Fifty Fifty. Frans Parthesius

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.