Nominaties Haagse Architectuurprijs Berlagevlag

Prijsvragen

Nominaties Haagse Architectuurprijs Berlagevlag

Door: Petra Starink | 21-06-2021

Uit ruim 50 inzendingen koos de vakjury vijf projecten die genomineerd zijn voor de de Haagse Architectuurprijs de Berlagevlag. Juryvoorzitter Jeroen Geurst (Geurst en Schulze Architecten) maakt de nominaties bekend op de Dag van de Architectuur op 19 juni. De vakprijs gaat naar het meest aansprekende ruimtelijke project in Den Haag, opgeleverd in de periode vanaf 2018. Het publiek kan stemmen voor de Berlagewimpel, de publieksprijs.

De vijf genomineerden projecten

Mallemolen – BLÁHA architecture+design- 
Rotterdamsebaan – Benthem Crouwel Architects en Paul de Ruiter Architects-
Transformatie Hoog Lindoduin – Jan Splinter Architecten- 
Vrijzinnig Christelijk Lyceum (VCL) – Atelier PRO-
Woon- zorgcentrum Westhovenplein – architecten van Mourik

De winnaar van de Berlagevlag wordt bekend gemaakt op dinsdag 21 september 2021. De prijs wordt uitgereikt aan de architect(en) van het project en is bedoeld voor alle betrokken partijen.

Vakjury

De vakjury bestaat uit Jeroen Geurst (Geurst en Schulze Architecten), Floor Thier (Studio Leon Thier), Hans van Beek (voormalig HaAC voorzitter), Renske van der Stoep (ROFFAA) en Dennis Hofman (Architektenkombinatie Bos Hofman, secretaris).

Publieksprijs Berlagewimpel

De vijf genomineerde projecten dingen ook mee naar de Berlagewimpel. Het project met de meeste publieksstemmen wint de publieksprijs Berlagewimpel. Tijdens de Maand van de Architectuur Den Haag komt er een speciale fietsroute langs alle genomineerde projecten. Door alle gebouwen te bekijken kan het publiek een nog betere keuze maken. Stemmen kan tot 20 september 2021.

Organisatie

De prijs wordt georganiseerd door het Haags Architectuur Café (HaAC) in samenwerking met BNA Netwerk Den Haag, en Dag van de Architectuur Den Haag.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.