Nominaties Job Dura Prijs 2020

Prijsvragen

Nominaties Job Dura Prijs 2020

Door: Petra Starink | 06-04-2021

Uit ruim honderd projecten die er zijn ingezonden voor de Job Dura Prijs 2020 zijn vijf projecten genomineerd. Het thema van deze editie is: ‘Wonen: thuis in Rotterdam’. De genomineerden maken kans op een kunstobject van Bruno Ninaber van Eyben en een geldbedrag van € 25.000.  Tevens wordt de Daan Dura Aanmoedigingsprijs van €7.500 uitgereikt. De prijsuitreiking is op 25 mei.

Prijs in teken van bebouwde omgeving regio Rijnmond

Iedere twee jaar staat de Job Dura Prijs in het teken van een actueel thema binnen de bebouwde omgeving in de regio Rijnmond. Rotterdam staat net zoals veel andere Nederlandse steden voor een immense woningbouwopgave. Voor veel mensen is het steeds moeilijker geworden om een geschikte woning te vinden of te behouden. Voor de Job Dura Prijs 2020 is gezocht naar projecten die op een vernieuwende of exemplarische manier voorzien in oplossingen voor de woonopgave van de stad Rotterdam, en daarmee inspelen op de verbetering van de leefkwaliteit van de inwoners.

De genomineerden projecten voor de Job Dura Prijs 2020

Family Scraper De Maasbode
CPO Overmaas
Dakdorpen
Little C
Stichting Nieuw Thuis Rotterdam

Maatschappelijk relevant

De genomineerde projecten worden door de jury nader beoordeeld op basis van een aantal criteria. Zo wordt onder meer gekeken in hoeverre de projecten maatschappelijk relevant en van meerwaarde voor de gemeenschap zijn. Ook wordt gekeken of de projecten innovatief van karakter zijn (in aanpak, concept of techniek) en of ze betaalbaar en bereikbaar zijn. De projecten dienen ook opschaalbaar en realistisch te zijn.

Jury

De jury van de Job Dura Prijs 2020 bestaat uit juryvoorzitter Alexandra den Heijer (hoogleraar Publiek Vastgoed TU Delft), Hedy van den Berk (bestuursvoorzitter Havensteder), Peter Boelhouwer (hoogleraar Huisvestingssystemen TU Delft), Frank Uffen (planoloog en medeoprichter The Student Hotel) en Robbert de Vrieze (ontwerper en architect van het collectief Stadslab Luchtkwaliteit, winnaar van de Job Dura Prijs 2018).

Stichting Job Dura Fonds

De prijzen zijn een initiatief van Stichting Job Dura Fonds. Deze stichting is in 1994 opgericht ter gelegenheid van het 140-jarig bestaan van de Dura Bouwgroep (thans de Dura Vermeer Groep). Naast de prijs ondersteunt en stimuleert het Job Dura Fonds jaarlijks diverse initiatieven die de bebouwde omgeving van groot Rotterdam duurzaam innoveren en/of helpen opbloeien.

Foto Little C: Els van den Hoek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.